Miten hakeutua töihin ulkomaille tai ulkomaiselle yritykselle?

Muokattu 18.7.2024

Moni haaveilee töistä ulkomailla tai työnteosta ulkomaiselle yritykselle, mutta kyseinen unelma tuntuu saavuttamattomalta ja sitä siirtää helposti vuodesta toiseen eteenpäin. Yksi tapa on luonnollisestikin ottaa yhteyttä ulkomaisiin yrityksiin ja hakeutua heille töihin. On mahdollista että tällainen työnantajayritys voi auttaa sinua myös paikalliseen byrokratian kiemuroissa ja esimerkiksi asunnon hankinnassa ja kustantamisessa, mutta saattaa olla myös että joudut itse hoitamaan käytännön asiat jolloin hyvä kielitaito ja pitkä pinna saattavat olla tarpeen. 

Toinen vaihtoehto on ensin kokeilla ulkomailla työskentelyä lyhyemmissä jaksoissa. Tämä voi onnistua esimerkiksi erilaisiin sesonkitöihin hakeutumalla, jolloin työnantaja voi usein tarjota palkan lisäksi myös esimerkiksi majoituksen.

Kolmas vaihtoehto on työskennellä Suomesta käsin ja laskuttaa ulkomaista yritystä. Tämä onnistuu yrittäjänä tai niin sanottuna vapaatyöntekijänä jolloin voit laskuttaa työsuhteessa. Työskentelet tuolloin virallisesti Invoiceryn työntekijänä ja laskutat ulkomaista työntekijää heille tekemästäsi työstä. Invoicery hoitaa työnantajavelvoitteet ja pitää sinusta huolen toimeksiannon ajan!

Tiesitkö myös että Invoicery (tai Frilans Finans) toimii myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Ranskassa? Mikäli muutat pysyvästi näihin maihin, voit ottaa yhteyttä paikalliseen toimistoomme selvittääksesi miten laskuttaa heidän kauttaan ilman omaa yritystä!

Matkailusta tai kansainvälisestä urasta haaveilevalla on siis useita mahdollisuuksia niin ulkomailla kuin kotimaassakin työskentelyyn. Miksi siis odottaa kun voisit aloittaa jo nyt?