Vapaatyöntekijän muistilista

Muokattu 18.7.2024

Haluatko laskuttaa työstäsi yrittäjämäisesti ilman omaa y-tunnusta, mutta kevytyrittäjyys ja siihen liittyvät vastuut tuntuvat monimutkaisilta ja haluaisit vakuutusasioiden ja palkanmaksun hoituvan yhtä helposti kuin tavallisessa työsuhteessa? Invoiceryn uusi palvelu voi sopia juuri sinulle!

Invoiceryn kautta laskuttavan henkilön tulee toimia yksinkertaisesti seuraavalla tavalla:

1. Etsi itsellesi asiakas ja sovi toimeksiannon sisällöstä ja hinnasta (hinnoittelussa voi käyttää apuna Invoiceryn palkkalaskuria !

2. Luo ilmainen käyttäjätili ja rekisteröi tuleva toimeksianto digitaalisen työkalun avulla.

3. Odota että Invoicery ja tulevan toimeksiannon asiakas hyväksyvät toimeksiannon. Rekisteröintitietojen perusteella luotu työsopimus astuu voimaan vasta kun kaikki osapuolet ovat hyväksyneet toimeksiannon.

4. Voit aloittaa työt! Mikäli työsopimuksesta ei käy ilmi tarkemmat suunnitellut työtunnit: luo digitaalinen laskuluonnos josta käy ilmi milloin aiot työskennellä. Tämä toimii vakuutusten ja mahdollisen sairasajan palkan perusteena. Luonnosta voi muokata aina siihen saakka että lähetät sen pohjalta lopullisen laskun.

5. Lähetä työhösi liittyvät laskutustiedot kerralla tai osissa! Luo lasku rekisteröidystä toimeksiannosta tai käytä laskun luomiseen aikaisemmin luotua laskuluonnosta.

6. Invoicery tarkastaa laskutustiedot ja toimittaa laskun eteenpäin. Palkkasi maksetaan pankkitilillesi viiden pankkipäivän sisällä siitä kun Invoicery on hyväksynyt laskun. Palkkaerittely löytyy tuolloin Invoicery-tililtäsi.

Vapaatyöntekijänä tehty työ eroaa kevytyrittäjyydestä siinä, että Invoicery ottaa työnantajavastuun vakuutuksineen toimeksiannon ajaksi, palkkasi maksetaan kuten kelle tahansa määräaikaiselle työntekijälle ja palvelumaksu veloitetaan asiakkaalta työn suorittajan sijaan.

Haluatko lukea lisää kevytyrittäjyyden ja itsensätyöllistäjyyden eroista meillä? Käy vertailemassa palveluja täällä!