Hur hittar man det bästa sommarjobbet?

Den kallaste och mörkaste årstiden känns kanske inte som den mest inspirerande tidpunkten för att söka sommarjobb, men de bästa platserna försvinner snabbt och det lönar sig att börja söka sommarjobb i god tid! Ett sommarjobb är inte bara ett bra sätt att tjäna pengar utan också en möjlighet att skaffa bra arbetserfarenhet och eventuellt få in foten i ett företag där du vill jobba senare.


Var kan man söka sommarjobb?

- Via rekryteringssidor, tidningsannonser och sociala medier

- Genom att kontakta intressanta företag direkt även om de inte publicerat jobbannonser

- Genom kontakter: har du kontakter till olika företag eller skulle du kunna söka jobb hos en bekant privatperson som behöver hjälp med någonting?

- Sälj ditt kunnande genom att jobba som lättföretagare eller egenanställd, där du själv söker dina kunder, fakturerar ditt jobb via en faktureringstjänst och din kund behöver bara betala fakturan medan faktureringstjänsten sköter allt pappersarbete åt dig och betalar din lön. Du kommer själv överens om uppdragets detaljer och tidtabell och kan göra vad du vill resten av sommaren!


Det är alltså viktigt att tänka på vad du själv vill göra, på hurdana villkor du vill jobba och hur du får ut mest av ditt sommarjobb på ett sätt som passar dig! Om du vill ha mer information om att arbeta som egenanställd eller lättföretagare, så kolla Invoicerys sajt eller kontakta vår kundtjänst för att komma igång!