Hur kan du jobba som egenanställd?

Skulle du vilja fakturera företagaraktigt utan eget FO-nummer, men tycker det känns krångligt med lättföretagande och det ansvar som är kopplat till det, samt att du skulle vilja att försäkringsfrågor och lönebetalningar kunde skötas lika lätt som i en anställningsrelation? Då kan Invoicerys nya tjänst för egenanställda passa just dig!

För att fakturera som egenanställd via Invoicery, behöver du bara göra följande:

1. Kontakta vår kundtjänst för att kolla om jobbet du tänker göra kan genomföras som egenanställd.

2. Komma överens om uppdragets detaljer med din kund och informera om att jobbet faktureras som egenanställd samt att Invoicery är din arbetsgivare under uppdraget.

3. Fyll i och signera arbetsavtalsmallen som Invoicery skickar till dig och returnera den till Invoicery. Du får även en uppdragsavtalsmall som din kund måste fylla i och skicka till Invoicery. Utöver detta får du en faktureringsmall som du kommer att fylla i för att fakturera och få lön senare. Obs! Du får börja jobbet först när Invoicery har skickat tillbaka ett signerat arbetsavtal!

4. Anmäl kommande arbetsdagar och -timmar till Invoicery innan du börjar jobbet. Skicka även en kopia av ditt skattekort.

5. Skicka en ifylld faktureringsmall till Invoicery, som skickar den slutgiltiga fakturan till kunden och betalar din lön.

Att jobba som egenanställd skiljer sig från lättföretagandet på så sätt att Invoicery tar arbetsgivaransvaret (och sköter försäkringar) under uppdraget, din lön betalas som till vilken anställd som helst och serviceavgiften faktureras från slutkunden (istället för att dras av från din lön).

Vill du läsa mer om skillnader mellan lättföretagare och egenanställda? Jämför tjänsterna här!